На кратко со Solaborate

Сигурна сум дека веќе сте слушнале за Solaborate. Интересна социјална мрежа за која зборувавме на минатиот Social Media Day, читавме на it.com.mk и Forbes, а дел од вас веројатно веќе и активно ја користат. Дечките се понудија да споделат малку

/ Comments

На кратко со Solaborate

Сигурна сум дека веќе сте слушнале за Solaborate. Интересна социјална мрежа за која зборувавме на минатиот Social Media Day, читавме на it.com.mk и Forbes, а дел од вас веројатно веќе и активно ја користат. Дечките се понудија да споделат малку

/ Comments

Рози за вљубените низ Париз

Изминатава недела бевме бомбардирани со реклами за денот на вљубените во кои ни препорачуваа да купиме од паста за заби до компјутер на оној кој го сакаме. Во Париз пак, имаше малку поинаква кампања. Во име на „Цветниот совет на

/ Comments

Рози за вљубените низ Париз

Изминатава недела бевме бомбардирани со реклами за денот на вљубените во кои ни препорачуваа да купиме од паста за заби до компјутер на оној кој го сакаме. Во Париз пак, имаше малку поинаква кампања. Во име на „Цветниот совет на

/ Comments

Инспирација висока пет спрата

Се сеќавате на „живиот Pinterest“ на трговскиот центар Westfield? Овој пат, Pinterest повторно се сели во трговски, но во малку поинаква форма =) При креирањето на новиот вкус на нивното кафе, компанијата Caribou Coffee ги запраша своите Pinterest следачи што ги

/ Comments

Инспирација висока пет спрата

Се сеќавате на „живиот Pinterest“ на трговскиот центар Westfield? Овој пат, Pinterest повторно се сели во трговски, но во малку поинаква форма =) При креирањето на новиот вкус на нивното кафе, компанијата Caribou Coffee ги запраша своите Pinterest следачи што ги

/ Comments

Кога пакувањето продава

Како една компанија може да ги убеди потрошувачите дека производот кој го нуди е навистина водоотпорен? Едноставно, со потопување во вода =) Најновиот mp3 плеер на Sony се продава во шишиња поставени на посебно брендирани полици во автомати за пијалоци.

/ Comments

Кога пакувањето продава

Како една компанија може да ги убеди потрошувачите дека производот кој го нуди е навистина водоотпорен? Едноставно, со потопување во вода =) Најновиот mp3 плеер на Sony се продава во шишиња поставени на посебно брендирани полици во автомати за пијалоци.

/ Comments

Малку поинакви билборди

Некои реклами навистина може да се смеаат за уметност, но мора да признаеме дека кога билбордите би изгледале како на сликата погоре, светските метрополи (во случајов Париз) би добиле сосема поинаков изглед. Овие фотографии се дело на Etienne Lavie, кој

/ Comments

Малку поинакви билборди

Некои реклами навистина може да се смеаат за уметност, но мора да признаеме дека кога билбордите би изгледале како на сликата погоре, светските метрополи (во случајов Париз) би добиле сосема поинаков изглед. Овие фотографии се дело на Etienne Lavie, кој

/ Comments

Твит-продавница на Marc Jacobs

Ако мислевте дека BitCoin е валутата на иднината, последниот потег на брендот Daisy Marc Jacobs можеби ќе ви го смени мислењето. Во неговата најнова pop up продавница во Сохо, продавачите не прифаќаат долари, туку исклучиво „социјална (друштвена) валута“. Секој кој

/ Comments

Твит-продавница на Marc Jacobs

Ако мислевте дека BitCoin е валутата на иднината, последниот потег на брендот Daisy Marc Jacobs можеби ќе ви го смени мислењето. Во неговата најнова pop up продавница во Сохо, продавачите не прифаќаат долари, туку исклучиво „социјална (друштвена) валута“. Секој кој

/ Comments

Doge во интересна кампања на DueDil

Кога на една четвртина од страна на The Guardian ќе се појави реклама со ликот на интернет хитот Doge, уште од старт се знае дека се работи за нешто интересно =) Одоговорна за оваа реклама е компанијата “DueDil“, која неодамна

/ Comments

Doge во интересна кампања на DueDil

Кога на една четвртина од страна на The Guardian ќе се појави реклама со ликот на интернет хитот Doge, уште од старт се знае дека се работи за нешто интересно =) Одоговорна за оваа реклама е компанијата “DueDil“, која неодамна

/ Comments

#100happydays

Еден од говорите кои ви ги препорачав кој ми остави најголем впечаток беше говорот на Shawn Achor. Тој зборуваше за среќата, за влијанието на секојдневните активности врз тоа колку сме среќни и колку како такви можеме да бидеме ефикасни, наведувајќи

/ Comments

#100happydays

Еден од говорите кои ви ги препорачав кој ми остави најголем впечаток беше говорот на Shawn Achor. Тој зборуваше за среќата, за влијанието на секојдневните активности врз тоа колку сме среќни и колку како такви можеме да бидеме ефикасни, наведувајќи

/ Comments

Вози се бесплатно ако рекламираш

Агенцијата Droga5 за промоција на новото пиво на пивницата Newcаstle Brown Ale измисли нов начин на промовирање наречен „cabvertising“. Првиот дел од кампањата беше спроведен во Лос Анџелес, каде во типичните Британски таксиња, патниците беа возени бесплатно под услов целиот

/ Comments

Вози се бесплатно ако рекламираш

Агенцијата Droga5 за промоција на новото пиво на пивницата Newcаstle Brown Ale измисли нов начин на промовирање наречен „cabvertising“. Првиот дел од кампањата беше спроведен во Лос Анџелес, каде во типичните Британски таксиња, патниците беа возени бесплатно под услов целиот

/ Comments

Интерактивна принт реклама на Motorola

Реклама која едноставно не можев да си дозволам да ја немам на блог. За промоцијата на Moto X телефоните Motorola направи принт реклама во која телефонот на сликата преку допир ја менува бојата. Пораката на Motorola гласи „телефон уникатен како

/ Comments

Интерактивна принт реклама на Motorola

Реклама која едноставно не можев да си дозволам да ја немам на блог. За промоцијата на Moto X телефоните Motorola направи принт реклама во која телефонот на сликата преку допир ја менува бојата. Пораката на Motorola гласи „телефон уникатен како

/ Comments